McPizza na krótko trafiła do regularnej oferty McDonald’s pod koniec lat 80. Do niedawna ten oryginalny wyrób można było jeszcze zamówić w trzech restauracjach McDonald’s w Stanach Zjednoczonych – w Orlando (Floryda), Pomeroy (Ohio) i Spencer (Wirginia Zachodnia). Wszystkie trzy restauracje zyskały miano miejsc kultowych, ściągając rocznie tysiące turystów z całego świata, pragnących skosztować pizzy z Maca.

View this post on Instagram

Just getting some #mcpizza nbd.

A post shared by portlandwally (@portlandwally) on

Choć McPizza cieszyła się sporą popularnością, sieć zaczęła wstrzymywać jej produkcję pod koniec lat 90. Szybko okazało się, że 3 minuty oczekiwania to zbyt długo dla przyzwyczajonych do natychmiastowej obsługi klientów sieci. Ostatnie trzy punkty oporu w Orlando, Pomeroy i Spencer właśnie zostały zmuszone przez centralę do wywieszenia białej flagi i do całkowitego wstrzymania sprzedaży pizzy.

McPizza była dostępna w dwóch rozmiarach – jako pizza indywidualna i pizza rodzinna. Do każdej dostępne były popularne dodatki – dodatkowy, ser, peperoni, cebula, pieczarki czy zielona papryka. Jeden kawałek kosztował około 3 dolarów. Za całą pizzę trzeba było zapłacić dwa razy więcej.